Foto2_Tuinonwikkeling

Stichting Utrecht Natuurlijk werkt aan groen, gezond en duurzaam, voor & door Utrechters en brengt natuur en milieu dichtbij voor iedereen. De stichting bestaat uit vijf steedes en vier stadstuinen verspreid over de stad Utrecht. De steedes zijn natuur- en educatiecentra die bestaan uit een kinderboerderij, stadstuin en speeltuin geleid door een locatiecoördinator. Op Castellum Hoge Woerd, een cultuurpark in Leidsche Rijn, Utrecht, is één van de locaties gevestigd: Steede Hoge Woerd. Met een passend programma sluiten zij zo goed mogelijk aan bij de behoeften en wensen van de wijk, de thematiek van Castellum Hoge Woerd en bij de Castellumpartners.

Vanuit een brainstorm sessie met buurtbewoners en medewerkers van Steede Hoge Woerd zijn ideeën en plannen ontstaan omtrent de inrichting van het laatste stuk van de tuin en weilanden die zijn opgeleverd. Het plan was om een ontmoetingsplek te realiseren; een amfitheater met vuurplaats en een speeldernis, een plek voor kinderen om in en met de natuur te spelen. Verder was ook het idee om een buitenlokaal te bouwen voor onderwijsdoeleinden en als ontmoetingsplaats voor wijkinitiatieven.

Ik werd gevraagd om de benodigde fondsen te werven om daarmee de plannen te realiseren. Als eerste heb ik het projectplan geschreven en de begroting en dekkingsplan opgesteld. Daarna heb ik bij verschillende fondsen aanvragen ingediend. De inrichting wordt momenteel gestart dankzij financiers als de Rabobank Stimuleringsfonds en Fonds NME.